• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الآداب والعلوم
  • العلوم البيولوجية والبيئية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الآداب والعلوم
  • العلوم البيولوجية والبيئية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Purification and characterization of a new Bacillus thuringiensis bacteriocin active against Listeria monocytogenes, Bacillus cereus and Agrobacterium tumefaciens

    Thumbnail
    التاريخ
    2011-04
    المؤلف
    Kamoun, F.
    Fguira, IB.
    Hassen, NB.
    Mejdoub, H.
    Lereclus, D.
    Jaoua, S.
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    This study reports on the identification, characterization and purification of a new bacteriocin, named Bacthuricin F103, from a Bacillus thuringiensis strain BUPM103. Bacthuricin F103 production began in the early exponential phase and reached a maximum in the middle of the same phase. Two chromatographic methods based on high performance liquid chromatography and fast protein liquid chromatography systems were used to purify Bacthuricin F103. Sodium dodecyl sulphate-polyacrylamide gel electrophoresis revealed that this bacteriocin had a molecular weight of approximately 11 kDa. It also showed a wide range of thermostability of up to 80 °C for 60 min and a broad spectrum of antimicrobial activity over a pH range of 3.0-10.0. This bacteriocin was noted, and for the first time, to exhibit potent antimicrobial activity against Agrobacterium subsp. strains, the major causal agents of crown gall disease in tomato and vineyard crops, and against several challenging organisms in food, such as Listeria monocytogenes and Bacillus cereus. Complete killing with immediate impact on cells was observed within a short period of time. The sequence obtained for Bacthuricin F103 by direct N-terminal sequencing shared considerable homology with hemolysin. Bacthuricin F103 was noted to act through the depletion of intracellular ions, which suggest that the cell membrane was a possible target to Bacthuricin F103.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1007/s12010-011-9252-9
    http://hdl.handle.net/10576/4055
    المجموعات
    • العلوم البيولوجية والبيئية [‎933‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video