• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
      • عرض المستودع الرقمي
      • البحث في المستودع الرقمي (البحث البسيط والبحث المتقدم)
      • ارسال عملك للمستودع الرقمي
      • مصطلحات المستودع الرقمي
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الصيدلة
  • أبحاث الصيدلة
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الصيدلة
  • أبحاث الصيدلة
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Determination of fat-soluble vitamins A, D3, and E in infant formula and milk powder using high-performance liquid chromatography with photodiode array detection: Jordan market as a case study

    Thumbnail
    التاريخ
    2020
    المؤلف
    Alali, F.
    Amayreh, M.
    Massadeh, A.
    El-Alali, A.
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    A new, simple, rapid, and sensitive reversed-phase High-Performance Liquid Chromatography-Photodiode Array (HPLC-PDA) method was developed and validated for the simultaneous analysis of fat-soluble vitamins A, D3, and E. The method required a simple sample preparation step of saponification with aqueous KOH and extraction with n-hexane. The method was validated in terms of linearity, accuracy, precision, stability, detection limits, and recovery. The method has the advantage of simultaneous determination of vitamins A, D3, and E in a short run time of 10 min. The method was applied successfully for the determination of vitamins A, D3, and E in some infant formula and milk powder from the Jordanian market. Based on this study, vitamin Content in all brands was within 90.0-410% of the labeled value. Vitamin D3 content in the studied brands was within 100.0-850%, while vitamin E content in all brands was less than 48%. The results showed large variation and discrepancy of most vitamins' contents, which were not in good agreement with the manufacturer label value, though they were below toxic levels.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.30492/ijcce.2019.34728
    http://hdl.handle.net/10576/47645
    المجموعات
    • أبحاث الصيدلة [‎1443‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا
    اتصل بنا | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشر

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا
    اتصل بنا | جامعة قطر

     

     

    Video