• English
    • العربية
  • English 
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
    • سياسات المستودع الرقمي
البحث المتقدم
البحث المتقدم
عرض التسجيلة 
  •   المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Tea flavanols block advanced glycation of lens crystallins induced by dehydroascorbic acid

    Thumbnail
    التاريخ
    2015-01
    المؤلف
    Zhu, Yingdong
    Zhao, Yantao
    Wang, Pei
    Ahmedna, Mohamed
    Ho, Chi-Tang
    Sang, Shengmin
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Growing evidence has shown that ascorbic acid (ASA) can contribute to protein glycation and the formation of advanced glycation end products (AGEs), especially in the lens. The mechanism by which ascorbic acid can cause protein glycation probably originates from its oxidized form, dehydroascorbic acid (DASA), which is a reactive dicarbonyl species. In the present study, we demonstrated for the first time that four tea flavanols, (−)-epigallocatechin 3-O-gallate (EGCG), (−)-epigallocatechin (EGC), (−)-epicatechin 3-O-gallate (ECG), and (−)-epicatechin (EC), could significantly trap DASA and consequently form 6C- or 8C-ascorbyl conjugates. Among these four flavanols, EGCG exerted the strongest trapping efficacy by capturing approximate 80% of DASA within 60 min. We successfully purified and identified seven 6C- or 8C-ascorbyl conjugates of flavanols from the chemical reaction between tea flavanols and DASA under slightly basic conditions. Of which, five ascorbyl conjugates, EGCGDASA-2, EGCDASA-2, ECGDASA-1, ECGDASA-2 and ECDASA-1, were recognized as novel compounds. The NMR data showed that positions 6 and 8 of the ring A of flavanols were the major active sites for trapping DASA. We further demonstrated that tea flavanols could effectively inhibit the formation of DASA-induced AGEs via trapping DASA in the bovine lens crystallin-DASA assay. In this assay, 8C-ascorbyl conjugates of flavanols were detected as the major adducts using LCMS. This study suggests that daily consumption of beverages containing tea flavanols may prevent protein glycation in the lens induced by ascorbic acid and its oxidized products.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1021/tx500430z
    http://hdl.handle.net/10576/5303
    المجموعات
    • التغذية البشرية [‎118 ‎ items ]

    entitlement


    المستودع الرقمي لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات المستودع الرقمي
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالةسياسات المستودع الرقمي

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    المستودع الرقمي لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video