• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • العلوم الصحية - كلية الآداب والعلوم (قبل 2016)
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • العلوم الصحية - كلية الآداب والعلوم (قبل 2016)
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Bioavailability and hypolipidemic effects of peanut skin polyphenols

    Thumbnail
    التاريخ
    2015-03
    المؤلف
    Bansode, Rishipal R.
    Randolph, Priscilla
    Ahmedna, Mohamed
    Williams, Leonard L.
    Yu, Jianmei
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Peanut skin is a rich source of polyphenols, such as proanthocyanidins. Peanut skin proanthocyanidins mainly consist of a subgroup called procyanidins. Peanut-based procyanidins contain oligomers of both type A and type B procyanidins. Recent studies have shown that peanut skin extracts exert protection against hepatic steatosis induced on rats fed with a high-fat diet. Studies have shown that proanthocyanidins protect against cardiovascular diseases (CVDs). The mechanism of CVD protection and hypolipidemic effect of peanut skin procyanidins has been gradually revealed in recent years. Due to the high molecular weight of procyanidins, they are not readily absorbed through the gut barrier. It is hypothesized that procyanidins exert their effect by inhibiting the absorption of dietary lipid and chylomicron secretion by enterocytes. In this review, we aim to highlight the hypolipidemic effects of peanut skin polyphenols and discuss the various molecular mechanisms, with which the polyphenols may exert the lipid-lowering function observed by weighing the absorption characteristics as well as gene expression mechanism responsible for lipid homeostasis.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/ 10.1089/jmf.2014.0060
    http://hdl.handle.net/10576/5308
    المجموعات
    • العلوم الصحية - كلية الآداب والعلوم (قبل 2016) [‎151‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video