• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • الصحة العامة
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية العلوم الصحية
  • الصحة العامة
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Impact of price reductions, subsidies, or financial incentives on healthy food purchases and consumption: a systematic review and meta-analysis

    Thumbnail
    عرض / فتح
    اصدار الناشر (بإمكانك الوصول وعرض الوثيقة / التسجيلةمتاح للجميع Icon)
    اصدار الناشر (تحقق من خيارات الوصول)
    تحقق من خيارات الوصول
    1-s2.0-S2542519624000044-main.pdf (895.9Kb)
    التاريخ
    2024-03
    المؤلف
    Peijue, Huangfu
    Pearson, Fiona
    Abu-Hijleh, Farah Marwan
    Wahlich, Charlotte
    Willis, Kathryn
    Awad, Susanne F
    Abu-Raddad, Laith J
    Critchley, Julia A
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Poor diets are a global concern and are linked with various adverse health outcomes. Healthier foods such as fruit and vegetables are often more expensive than unhealthy options. This study aimed to assess the effect of price reductions for healthy food (including fruit and vegetables) on diet. We performed a systematic review and meta-analysis on studies that looked at the effects of financial incentives on healthy food. Main outcomes were change in purchase and consumption of foods following a targeted price reduction. We searched electronic databases (MEDLINE, EconLit, Embase, Cinahl, Cochrane Library, and Web of Science), citations, and used reference screening to identify relevant studies from Jan 1, 2013, to Dec 20, 2021, without language restrictions. We stratified results by population targeted (low-income populations vs general population), the food group that the reduction was applied to (fruit and vegetables, or other healthier foods), and study design. Percentage price reduction was standardised to assess the effect in meta-analyses. Study quality was assessed using the Cochrane Risk of Bias tool and Newcastle-Ottawa Scale. 34 studies were eligible; 15 took place in supermarkets and eight took place in workplace canteens in high-income countries, and 21 were targeted at socioeconomically disadvantaged communities. Pooled analyses of 14 studies showed a price reduction of 20% resulted in increases in fruit and vegetable purchases by 16·62% (95% CI 12·32 to 20·91). Few studies had maintained the price reduction for over 6 months. In conclusion, price reductions can lead to increases in purchases of fruit and vegetables, potentially sufficient to generate health benefits, if sustained.
    معرّف المصادر الموحد
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2542519624000044
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1016/S2542-5196(24)00004-4
    http://hdl.handle.net/10576/54455
    المجموعات
    • الصحة العامة [‎507‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video