• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • رسائل الماجستير وأطروحات الدكتوراه
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • رسائل الماجستير وأطروحات الدكتوراه
  • كلية العلوم الصحية
  • التغذية البشرية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    THE ASSOCIATION BETWEEN CULTURAL FEEDING PRACTICES AND INFANT BODY WEIGHT AMONG DIVERSE ETHNIC GROUPS IN QATAR: A CROSS-SECTIONAL STUDY OF INFANTS AGED 6 TO 12 MONTHS

    عرض / فتح
    Lana Abusalah_OGS Approved Thesis.pdf (3.349Mb)
    التاريخ
    2025-06
    المؤلف
    Abusalah, Lana Basel
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Qatar's urbanization presented an interesting model society to study cultural feeding practices and their effects on the infant's body weight. This cross-sectional study aimed to explore the association between cultural feeding practices and the body weight of infants aged 6-12 months across various ethnic groups in Qatar. A convenience sample of 250 mothers was interviewed using a structured questionnaire, and infant weight data were collected from medical records. Multivariate logistic regression models were used to analyze the associations between feeding practices and weight status using STATA 18.0. The intake of pulses/legumes was linked with lower odds of overweight, whereas the intake of Starchy vegetables and Formula-feeding were linked with higher odds of overweight status. Infants from the Middle East were four times more likely to be overweight than Qatari infants. Middle Eastern mothers were most concerned about child overweight and dietary intake, whereas Qataris were least concerned. This paper thus suggests that an understanding of the ethnic differences in feeding practices could help in the formulation of culturally appropriate nutritional interventions to prevent infant growth illness in Qatar.
    DOI/handle
    http://hdl.handle.net/10576/66379
    المجموعات
    • التغذية البشرية [‎8‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video