• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • مركز المواد المتقدمة
  • الأبحاث
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • مركز المواد المتقدمة
  • الأبحاث
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Plasticizer enhancement on the miscibility and thermomechanical properties of polylactic acid-chitin-starch composites

    Thumbnail
    عرض / فتح
    polymers-12-00115-v2.pdf (9.102Mb)
    التاريخ
    2020
    المؤلف
    Surya, I.
    Olaiya, N.G.
    Rizal, S.
    Zein, I.
    Aprilia, N.A.S.
    Hasan, M.
    Yahya, E.B.
    Sadasivuni, Kishor Kumar
    Khalil, H.P.S.A.
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    In previous research, a polylactic chitin starch composite was prepared without the use of a solvent to enhance the miscibility. In this study, a polylactic acid (PLA) chitin starch composite was produced with chloroform as a plasticizer in the ratio 1:10. The blending of chitin and starch with PLA ranges from 2% to 8%. Tensile strength, impact, thermogravimetry analysis-Fourier-transform infrared spectroscopy (TGA)-FTIR, and differential scanning calorimetry (DSC) were used to test the thermomechanical properties. Also, the morphological properties, water absorption, and wear rate of the material was observed. The results showed that the tensile strength, yield strength, and impact strength were improved compared to the pure polylactic acid. Also, the elastic modulus of the samples increased, but were lower compared to that of the pure polylactic acid. The result of the fractured surface morphology showed good miscibility of the blending, which accounted for the good mechanical properties recorded in the study. The thermogravimetric analysis (TGA) and derivative thermogravimetric analysis DTA show a single degradation and peak respectively, which is also shown in the glass temperature measures from the DSC analysis. The water absorption test shows that the water absorption rate increases with starch content and the wear rate recorded sample A (92% P/8% C) as the highest. The high miscibility projected was achieved with no void, with the use of chloroform as a plasticizer.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.3390/polym12010115
    http://hdl.handle.net/10576/28676
    المجموعات
    • الأبحاث [‎1610‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video