• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • مركز التنمية المستدامة
  • الأبحاث
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • مركز التنمية المستدامة
  • الأبحاث
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Biochar production from the pyrolysis of tomato processing residues

    عرض / فتح
    اصدار الناشر (بإمكانك الوصول وعرض الوثيقة / التسجيلةمتاح للجميع Icon)
    اصدار الناشر (تحقق من خيارات الوصول)
    تحقق من خيارات الوصول
    Tomato-book_2021.pdf (51.89Mb)
    التاريخ
    2022-12-31
    المؤلف
    Stylianou, Marinos
    Terpsithea, Psichoula
    Hamdi, Helmi
    Michail, Tsangas
    Zorpas, Antonis A.
    Agapios, Agapiou
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    The global modern challenges of climate change, natural resources scarcity, waste overproduction, management and processing, etc., need to be examined under the circular economy principles. As such, biochar is considered as an abundant, cost effective, and universal organic amendment widely advantaged by the agriculture sector. Biomass waste constitutes the main feedstock for the production of biochar through thermochemical conversion. Toward this, tomato, a popular food commodity, is widely cultivated and consumed around the world and is examined as a case study for biochar production. The production and reuse of tomato waste biochar is therefore discussed, taking into account its chemical composition (e.g., cellulose and hemicellulose content). The main conditions of biochar production such as the final temperature, residence time, heating rate, flow, etc., are depicted next to the potential activation for improving its physiochemical properties. Toward this effort, the employment of various analytical techniques is necessary (e.g., SEM, EDX, FT-IR, TG, etc.) for biochar quality monitoring. Furthermore, examples of tomato-derived biochar valorization as an organic amendment in agriculture are reviewed. Finally, the chapter is concluded by a life cycle analysis, highlighting the benefits of biochar production from food processing residues.
    معرّف المصادر الموحد
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128228661000028
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-822866-1.00002-8
    http://hdl.handle.net/10576/48500
    المجموعات
    • الأبحاث [‎340‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video