• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • التخصصات الصحية
  • أبحاث التخصصات الصحية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • التخصصات الصحية
  • أبحاث التخصصات الصحية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Lentil protein and trehalose conjugates: Structural interactions and mechanisms for improving multi-level structure and functional characteristics

    Thumbnail
    عرض / فتح
    Journal of Food Science - 2024 - Alrosan - Lentil protein and trehalose conjugates Structural interactions and mechanisms.pdf (782.7Kb)
    التاريخ
    2024
    المؤلف
    Alrosan, Mohammad
    Maghaydah, Sofyan
    Al-Qaisi, Ali
    Almajwal, Ali Madi
    Alu'datt, Muhammad H.
    Qudsi, Farah R. Al
    Tan, Thuan-Chew
    Mahmood, Ammar A. Razzak
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    This study aimed to improve lentil proteins' (LPs) functionality and nutritional value, specifically addressing their lower water solubility and digestibility. A unique combination of LP-disaccharide interactions was employed. Spectroscopic technologies, which include fluorescence spectra, ultraviolet spectra, and Fourier-transform infrared, investigated the structure of LPs at various concentrations of trehalose. The results indicate that the LP structures and conformation were considerably modified (p < 0.05) following trehalose conjugation. The surface charge and hydrophobicity of the trehalose-conjugated LPs (T-LPs) were significantly altered (p < 0.05), from -22.7 to -31.4 and 753 and 543 a.u., respectively. Furthermore, the digestibility and solubility of T-LPs increased from 75% to 81.8% and 60% to 66%, respectively. In conclusion, this study showed that combining LPs and trehalose conjugation could improve the quality of conjugates LPs, which could expand their use in manufacturing as the acceptance of plant-based diets increases. Practical Application: Currently, lentil proteins (LPs) are used in plant-based protein powders and supplements. Though less popular than soy or pea proteins, LPs are valued for their high protein content and good amino acid profile. LPs are utilized in meat alternatives and high-protein snack products. The application of these products is mainly due to their nutritional benefits rather than functional properties due to their poor water solubility. Increasing the water solubility of LPs could significantly expand their application in various food industries, making LPs a more competitive and functional plant-based protein source. Trehalose-conjugated LPs with better water solubility allow LPs to be used in other food products, such as plant-based protein beverages. Better solubility would enhance the clarity and smoothness of these products, making them more appealing to consumers.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1111/1750-3841.17465
    http://hdl.handle.net/10576/64227
    المجموعات
    • أبحاث التخصصات الصحية [‎110‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video