• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • التخصصات الصحية
  • أبحاث التخصصات الصحية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • التخصصات الصحية
  • أبحاث التخصصات الصحية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Complex Coacervation of Plant-Based Proteins and Polysaccharides: Sustainable Encapsulation Techniques for Bioactive Compounds

    عرض / فتح
    s12393-025-09408-7.pdf (1.416Mb)
    التاريخ
    2025-04-26
    المؤلف
    Alrosan, Mohammad
    Al-Rabadi, Nizar
    Alu’datt, Muhammad H.
    Al-Qaisi, Ali
    Al-Shunnaq, Esra’a Essa
    Abu-Khalaf, Nawaf
    Maghaydah, Sofyan
    Assaf, Taher
    Hidmi, Tareq
    Tan, Thuan Chew
    Bawadi, Hiba
    Almajwal, Ali Madi
    obeidat, Hadeel Jafar
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Complex coacervation is a phase separation phenomenon between two oppositely charged colloids, such as proteins and polysaccharides, when mixed in a solution. The attractive forces between the oppositely charged particles lead to the formation of a coacervate phase, which is a liquid, dense, and polymer-rich phase. Animal-based proteins and polysaccharides are commonly used to prepare high-quality bioactive compounds and are widely used to produce complex coacervations with desirable physicochemical properties. During complex coacervation, utilizing animal-based proteins, such as casein, offers several advantages. However, challenges and concerns are associated with their production, including high costs, environmental impact, the spread of animal diseases, and the emergence of drug-resistant pathogens. As an alternative to animal-based proteins, plant-based proteins are gaining traction in complex coacervation, addressing several challenges associated with animal-based protein production. Plant-based proteins provide a range of benefits that align with environmental sustainability, cost-effectiveness, and reduced concerns about animal diseases. Some key advantages of employing plant-based proteins in complex coacervation include sustainability, biocompatibility, reduced ecological impact, disease resistance, diversity of sources, consumer demand, and allergen considerations. Various physical, chemical, and biological processes are employed to enhance the characteristics of plant-based protein-polysaccharide coacervates. This comprehensive review elucidates recent advancements in the microencapsulation of bioactive compounds through complex coacervation utilizing plant-based protein-polysaccharide systems. This review serves as a valuable resource for summarizing the current state of research, identifying limitations and gaps in knowledge, and discussing challenges within the field.
    معرّف المصادر الموحد
    https://www.scopus.com/inward/record.uri?partnerID=HzOxMe3b&scp=105003709916&origin=inward
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1007/s12393-025-09408-7
    http://hdl.handle.net/10576/65514
    المجموعات
    • أبحاث التخصصات الصحية [‎119‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video