• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • مركز المواد المتقدمة
  • الأبحاث
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • مركز المواد المتقدمة
  • الأبحاث
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Poly(lactic acid)-starch/Expandable Graphite (PLA-starch/EG) Flame Retardant Composites

    Thumbnail
    التاريخ
    2018
    المؤلف
    Mngomezulu, Mfiso Emmanuel
    Luyt, Adriaan Stephanus
    Chapple, Steve Anthony
    John, Maya Jacob
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    This work reports on the effect of commercial expandable graphite (EG) on the flammability and thermal decomposition properties of PLA-starch blend. The PLA-starch/EG composites were prepared by melt-mixing and their thermal stability, volatile pyrolysis products and flammability characteristics were investigated. The char residues of the composites, after combustion in a cone calorimeter, were analyzed with environmental scanning electron microscopy (ESEM). The thermal decomposition stability of the composites improved in the presence of EG. However, the char content was less than expected as per the combination of the wt% EG added into PLA-starch and the % residue of PLA-starch. The flammability performance of the PLA-starch/ EG composites improved, especially at 15 wt% EG content, due to a thick and strong worm-like char structure. The peak heat release rate (PHRR) improved by 74%, the total smoke production (TSP) by 40% and the specific extinction area (SEA) by 55%. The improvements are attributed to the ability of EG to exfoliate at increased temperatures during which time three effects occurred: i) cooling due to an endothermic exfoliation process, ii) dilution due to release of H2O, SO2 and CO2 gases, and iii) formation of a protective intumescent char layer. However, the CO and CO2 yields were found to be unfavorably high due to the presence of EG.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.7569/JRM.2017.634140
    http://hdl.handle.net/10576/6807
    المجموعات
    • الأبحاث [‎1564‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video