• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • حقوق النشر
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • وحدة المختبرات المركزية
  • أبحاث وحدة المختبرات المركزية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • وحدة المختبرات المركزية
  • أبحاث وحدة المختبرات المركزية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Application of yeasts and yeast derivatives for the biological control of toxigenic fungi and their toxic metabolites

    Thumbnail
    عرض / فتح
    اصدار الناشر (بإمكانك الوصول وعرض الوثيقة / التسجيلةمتاح للجميع Icon)
    اصدار الناشر (تحقق من خيارات الوصول)
    تحقق من خيارات الوصول
    1-s2.0-S235218642100095X-main.pdf (1.099Mb)
    التاريخ
    2021-05-31
    المؤلف
    Zahoor, Ul Hassan
    Al Thani, Roda
    Atia, Fathy A.
    Alsafran, Mohammed
    Migheli, Quirico
    Jaoua, Samir
    ...show more authors ...show less authors
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Mycotoxins, the metabolites of toxigenic fungi are important contaminants of food and agriculture industry throughout the world. Among the different strategies to minimize the mycotoxins synthesis and decontamination of food; yeasts and their derivatives are used as efficient biological control agents. In this study, cell walls (CW) of six yeast strains; two commercial baking {Saccharomyces cerevisiae (Sc 1 and Sc2)}, two low-fermenting (Candida intermedia and Lachancea thermotolerans), and two non-fermenting (Cyberlindnera jadinii and Candida friedrichii) were explored to inhibit A. flavus growth, aflatoxin (AF) synthesis and remove mycotoxins from contaminated buffers (at pH 3, 5 and 7) and milk. The volatiles of non-fermenting yeasts showed a significant inhibitory effect on of A. flavus growth (up to 79%) and aflatoxin synthesis potential. The highest mycotoxins binding activities of Sc strains were noted against ochratoxin A (92%), AFB2 (66%), AFG2 (59%) and AFB1 (31%). The highest and lowest binding activities occurred at pH 7 and pH 3, respectively. On the other hand, all yeast CWs significantly (44%–54%) reduced aflatoxin M1 (AFM1) from contaminated milk. These results show clearly that yeasts (particularly Sc) can be used as efficient biocontrol and decontamination agents in food industry or the management of mycotoxin contamination.
    معرّف المصادر الموحد
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S235218642100095X
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1016/j.eti.2021.101447
    http://hdl.handle.net/10576/17899
    المجموعات
    • العلوم البيولوجية والبيئية [‎936‎ items ]
    • أبحاث وحدة المختبرات المركزية [‎126‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا
    اتصل بنا | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا
    اتصل بنا | جامعة قطر

     

     

    Video