• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الإدارة والاقتصاد
  • الإدارة والتسويق
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الإدارة والاقتصاد
  • الإدارة والتسويق
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Predicting ratings of social media feeds: combining latent-factors and emotional aspects for improving performance of different classifiers

    Thumbnail
    التاريخ
    2022-05-10
    المؤلف
    Ray, Arghya
    Bala, Pradip Kumar
    Rana, Nripendra P.
    Dwivedi, Yogesh K.
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Purpose: The widespread acceptance of various social platforms has increased the number of users posting about various services based on their experiences about the services. Finding out the intended ratings of social media (SM) posts is important for both organizations and prospective users since these posts can help in capturing the user’s perspectives. However, unlike merchant websites, the SM posts related to the service-experience cannot be rated unless explicitly mentioned in the comments. Additionally, predicting ratings can also help to build a database using recent comments for testing recommender algorithms in various scenarios. Design/methodology/approach: In this study, the authors have predicted the ratings of SM posts using linear (Naïve Bayes, max-entropy) and non-linear (k-nearest neighbor, k-NN) classifiers utilizing combinations of different features, sentiment scores and emotion scores. Findings: Overall, the results of this study reveal that the non-linear classifier (k-NN classifier) performed better than the linear classifiers (Naïve Bayes, Max-entropy classifier). Results also show an improvement of performance where the classifier was combined with sentiment and emotion scores. Introduction of the feature “factors of importance” or “the latent factors” also show an improvement of the classifier performance. Originality/value: This study provides a new avenue of predicting ratings of SM feeds by the use of machine learning algorithms along with a combination of different features like emotional aspects and latent factors.
    معرّف المصادر الموحد
    https://www.scopus.com/inward/record.uri?partnerID=HzOxMe3b&scp=85130139722&origin=inward
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1108/AJIM-12-2021-0357
    http://hdl.handle.net/10576/56975
    المجموعات
    • الإدارة والتسويق [‎754‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video