• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الآداب والعلوم
  • العلوم البيولوجية والبيئية
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مساهمة أعضاء هيئة التدريس
  • كلية الآداب والعلوم
  • العلوم البيولوجية والبيئية
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Mechanisms underlying the antihypertensive effects of garlic bioactives

    Thumbnail
    عرض / فتح
    اصدار الناشر (بإمكانك الوصول وعرض الوثيقة / التسجيلةمتاح للجميع Icon)
    اصدار الناشر (تحقق من خيارات الوصول)
    تحقق من خيارات الوصول
    التاريخ
    2014-02
    المؤلف
    Shouk, Reem
    Abdou, Aya
    Shetty, Kalidas
    Sarkar, Dipayan
    Eid, Ali H.
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Cardiovascular disease remains the leading cause of death worldwide with hypertension being a major contributing factor to cardiovascular disease–associated mortality. On a population level, non-pharmacological approaches, such as alternative/complementary medicine, including phytochemicals, have the potential to ameliorate cardiovascular risk factors, including high blood pressure. Several epidemiological studies suggest an antihypertensive effect of garlic (Allium sativum) and of many its bioactive components. The aim of this review is to present an in-depth discussion regarding the molecular, biochemical and cellular rationale underlying the antihypertensive properties of garlic and its bioactive constituents with a primary focus on S-allyl cysteine and allicin. Key studies, largely from PubMed, were selected and screened to develop a comprehensive understanding of the specific role of garlic and its bioactive constituents in the management of hypertension. We also reviewed recent advances focusing on the role of garlic bioactives, S-allyl cysteine and allicin, in modulating various parameters implicated in the pathogenesis of hypertension. These parameters include oxidative stress, nitric oxide bioavailability, hydrogen sulfide production, angiotensin converting enzyme activity, expression of nuclear factor–κB and the proliferation of vascular smooth muscle cells. This review suggests that garlic and garlic derived bioactives have significant medicinal properties with the potential for ameliorating hypertension and associated morbidity; however, further clinical and epidemiological studies are required to determine completely the specific physiological and biochemical mechanisms involved in disease prevention and management.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1016/j.nutres.2013.12.005
    http://hdl.handle.net/10576/4394
    المجموعات
    • العلوم البيولوجية والبيئية [‎933‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video