• English
    • العربية
  • English
  • تسجيل الدخول
  • جامعة قطر
  • مكتبة جامعة قطر
  •  الصفحة الرئيسية
  • الوحدات والمجموعات
  • المساعدة
    • إرسال الأعمال الأكاديمية
    • سياسات الناشر
    • أدلة المستخدم
    • الأسئلة الأكثر تكراراً
  • عن المستودع الرقمي
    • الرؤية والرسالة
عرض التسجيلة 
  •   مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • مركز المواد المتقدمة
  • الأبحاث
  • عرض التسجيلة
  • مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر
  • المستودع الرقمي لجامعة قطر
  • أكاديمية
  • مراكز البحث
  • مركز المواد المتقدمة
  • الأبحاث
  • عرض التسجيلة
  •      
  •  
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Glycoprofiling of cancer biomarkers: Label-free electrochemical lectin-based biosensors

    Thumbnail
    عرض / فتح
    Open Access Version of Record under the Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 License (1.277Mb)
    التاريخ
    2015-01
    المؤلف
    Pihíková, Dominika
    Kasák, Peter
    Tkac, Jan
    البيانات الوصفية
    عرض كامل للتسجيلة
    الملخص
    Glycosylation of biomolecules is one of the most prevalent post- and co-translational modification in a human body, with more than half of all human proteins being glycosylated. Malignant transformation of cells influences glycosylation machinery resulting in subtle changes of the glycosylation pattern within the cell populations as a result of cancer. Thus, an altered terminal glycan motif on glycoproteins could provide a warning signal about disease development and progression and could be applied as a reliable biomarker in cancer diagnostics. Among all highly effective glycoprofiling tools, label-free electrochemical impedance spectroscopy (EIS)-based biosensors have emerged as especially suitable tool for point-of-care early-stage cancer detection. Herein, we highlight the current challenges in glycoprofiling of various cancer biomarkers by ultrasensitive impedimetric-based biosensors with low sample consumption, low cost fabrication and simple miniaturization. Additionally, this review provides a short introduction to the field of glycomics and lectinomics and gives a brief overview of glycan alterations in different types of cancer.
    DOI/handle
    http://dx.doi.org/10.1515/chem-2015-0082
    http://hdl.handle.net/10576/5032
    المجموعات
    • الأبحاث [‎1522‎ items ]

    entitlement


    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    الصفحة الرئيسية

    أرسل عملك التابع لجامعة قطر

    تصفح

    محتويات مركز المجموعات الرقمية
      الوحدات والمجموعات تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر
    هذه المجموعة
      تاريخ النشر المؤلف العناوين الموضوع النوع اللغة الناشر

    حسابي

    تسجيل الدخول

    إحصائيات

    عرض إحصائيات الاستخدام

    عن المستودع الرقمي

    الرؤية والرسالة

    المساعدة

    إرسال الأعمال الأكاديميةسياسات الناشرأدلة المستخدمالأسئلة الأكثر تكراراً

    مركز المجموعات الرقمية لجامعة قطر هو مكتبة رقمية تديرها مكتبة جامعة قطر بدعم من إدارة تقنية المعلومات

    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك
    اتصل بنا | ارسل ملاحظاتك | جامعة قطر

     

     

    Video